Kako koristiti elegantnu crnu boju u vašem kućnom dekoru

Napisano 30 novembar 2010. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Crna boja se vezuje za eleganciju, seksipil i tajanstvenost. Kada se koristi u kućnom dekoru, crna boja može doneti sofisticirane linije vašem domu, a kada je uparite sa pastelnim nijansama delovaće jako savremeno i šik. Crna boja je neutralna, pa se tako može upariti sa gotovo svim bojama, a njen sjaj daje blagorečeno savršenstvo. Ako pokušavate da crnu boju ubacite u svoj dekor, pogledajte savršene primere kako uvesti crnu boju u prostorije vašeg doma.

Elegantna crna boja u kućnom dekoru

Dodajte akcenat svom zidu uz pomoć crne boje
Pokušavate da pronađete jednostavan način kako naglasiti zid u tpezariji ili modernom dnevnom boravku? Razmislite o slici sa jednim dobrim crnim elementom na zidu. Bilo da je horizontalna ili pak apstraktno naslikana crnim ili sivim tonovima. Ovakav zid će definitivno manje koštati nego promena nameštaja, a imaće i vizuelni signal koji će davati prednost prostoriji.

Opremite vašu dnevnu sobu crnom bojom
Predivna crna boja se predivno uklapa sa komplementarnim bojama, lako ih je mešati čak i u tkaninama i teksturi. Na kaučima ili garniturama opredelite se za bele, sive ili ugalj sive jastuke i ćebad kako bi ste svom nameštaju dali dubinu i slojevitost. Crnu boju ujedno možete koristiti i na podovima ili prozorima, uz malu opreznost kako ne bi ste preterali.

Opremite vašu dnevnu sobu crnom bojom

Crnu boju možete koristiti i u eksterijernim elementima na vašoj kući
Verovali ili ne crna boja čini odličan akcenat i na dosadan eksterijer kuće. Koristite crne nijanse na vašim ulaznim vratima čije delove (kvake, šarke, ručice....) će te akcentovati mesingom ili niklom. Crna boja je isto jako preporučljiva kod poštanskih sandučića, roletni na prozorima,i samim prozorima.

Misteriozna crna spavaća soba
Jeste li ikada primetili kako crna boja u spavaćoj sobi daje nagoveštaj misterije i zavođenja? Crna može biti dominantna boja u vašoj sobi, npr. boja zidova, posteljine, nameštaja, ili koristite crnu boju u ključnim minimalističkim elementima, npr. komoda crne boje ili umetnički odrađen jedan zid u sobi. Za romentičnu spavaću sobu razmislite o kombinaciji crno belih mekanih prekrivača, ili pak u belim sobama dajte akcenat podu na kome će biti crni tepih ili crni ukrasi.

Misteriozna crna spavaća soba

Crna kuhinja će vas privući kuvanju
Kuhinjski aparati u crnoj boji ili boji nerđajućeg čelika čine vašu kuhinju elitnom, i oni sami predstavljaju finalni deo uređenja vaše kuhinje. Ako želite da vaša kuhinja izgleda sofisticiranije dodajte koji crni ukras, lepo će se uklopiti. Za vašu muževnu elegantnu kuhinju, naš savet je da izaberete crnu boju koja je nepogrešiva. Dodajte i neku kombinaciju boja čisto da ispunite svoj hir, ali vodite računa o vizuelnom izgledu svega.

Crna kuhinja će vas privući kuvanju

Koristite crnu u sobi za bebe
Ko je rekao da plava, crvena, roze ili bela mora biti boja sobe za bebu. Razmislite o korišćenju crno-belih dekora na krevetiću, nameštaju u sobi, i po kojoj crnoj igračkici. Možete dodati mesta i roze boji ili svetlo plavoj kako bi soba dobila čudesni ton.

Koristite crnu u sobi za bebe

Vaš dom voli crnu boju u izobilju ili umereno (to je na vama). Crna boja ima veliko odsustvo iz spektra boja, ali nema potrebe zanemarivati je i podcenjivati. Crna može biti smela, a ujedno može biti i suptilna. Koristite je što više, i putem nje iskažite svoju ličnost i svoj stil za dekor.

Social Bookmarks