Kako najbolje iskoristiti noćni ormarić

Napisano 11 januar 2011. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Vaš trenutni noćni ormarić najverovatnije služi da smestite lampu, budilnik i eventualno čašu vode. Da li ste ikada razmišljali kako uz pomoć noćnog ormarića ulepšati dekor vaše spavaće sobe? Vaš nočni ormarić može da se uklapa ili ne, bude minijaturan ili robustan. Neko više voli noćni stočić kao deo kolekcije, dok neki vide to kao divno mesto u kući za prelep komad dekora. Koji god da je vaš stil, evo nekoliko saveta kako da ulepšate vaš noćni stočić.

Kako najbolje iskoristiti noćni ormarić

Izaberite namenu vašeg noćnog stočića: Vaš sto je najčešće glavna tačka vaše spavaće sobe. Odlučite kako ćete koristiti noćni stočić. Da li ćete ga koristiti samo da smestite lampu, ili držite knjige i važne "sitnice" koje su vam neophodne pored kreveta. Ukoliko želite da on bude samo ukras, onda najbolje odaberite onaj koji se najbolje uklapa uz dekor kreveta. ukoliko želite i funkcionalnost, onda procenite koliko prostora vam je neophodno i šta bi moglo da ide na police za knjige, ormar i druga mesta za odlaganje stvari.

Izaberite namenu vašeg noćnog stočića

Naglasite vaš noćni stočić dekorom: ukoliko želite da vaš noćni stočić bude samo za ukras, izaberite dekor koji vam neće smetati dok spavate. Na primer, skupa vaza na noćnom stočiću u domu sa dva velika psa koji spavaju sa vama u sobi ili u krevetu sigurno nije dobra ideja. Možete se opredeliti za zidne lampe koja se nalazi sa obe strane kreveta kao dekor, i zadržati noćni ormarić za budilnik i porodične slike. Razmislite da li će vaša spavaća soba biti lepša ukoliko nešto dodate ili oduzmete sa jedne strane kreveta (noćnog ormarića).

Naglasite vaš noćni stočić dekorom

Koliko noćnih ormarića vam je potrebno: U savršenom svetu sa velikim spavaćim sobama, dva velika noćna ormarića bila bi idelana. U stvarnom svetu gde su spavaće sobe manjih dimenzija nego što bi mi voleli, možda je dovoljno da samo jedan noćni ormarić krasi vaš krevet. Zapamtite, noćni ormariči ne moraju da se poklapaju (tj. da budu identični). Razmislite o korišćenju noćnih ormarića različitih visina ili različitih vrsta. Ukoliko možete da ih ujedinite sa već postojećim dizajnom, kao što su lampe, noćni stočići će se savršeno uklopiti u dekor.

Koliko noćnih ormarića vam je potrebno

Lepota sa prostorom za skladištenje: Da bi vaš noćni ormarić bio lep i imao dovoljno prostora za skladištenje svih neophodnih sitnica odaberite neki sa fijokama ili policama. Oni su savršeni za odlaganje knjiga naočara za čitanje i daljinskih upravljača. Ukoliko više volite da su sva vaša skladišta skrivena, razmislite o fiokama ispod kreveta. Plastične kutija sa točkićima savršeno će se uklopiti u prostor ispod vašeg kreveta, prostor ispod kreveta je obično zaboravljen. To će osloboditi vaš noćni stočić za držanje onoga sto vam je stvarno neophodno i želite da bude na vidnom mestu.

Noćni stočići su balans karakteristika kreveta i oni kompletiraju koncept spavaće sobe. Bilo da ste se odlučili za finkcionalnost i/ili dekor, noćni ormarići vam mogu olakšati posao. Tokom prazničnih dana možete ih dekorisati i time uneti svečanost u spavaću sobu. Nemojte zanemariti noćne stočiće, oni su dragulj svake spavaće sobe i daju joj poseban sjaj.

Recite nam kakve noćne stočiće koristite. Da li ste se odlučili za tradicionalne, ili neke druge - kao npr. policu za knjige koristite kao noćni ormarić? Ostavite komentar ispod.

Social Bookmarks