Kako srebrnim tonovima stvoriti elegantan enterijer

Napisano 05 januar 2011. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Krenuvši od ukrasnog nerđajućeg čelika, kuhinjskih aparata, hromiranih lampi u trpezarijama i uz pomoć crnih tonova vaš enterijer može izgledati vrlo sofisticirano. Srebrni tonovi nam dolaze od različitih metala kao što su: srebro, hrom, nikl, nerđajući čelik i naravno platina. Ako idete ka tome da pronađete pravi način kako bi ste vaš dom učinili modernim, srebrni tonovi su savršen izbor. Čak i antikviteti od srebra ovde će vam pomoči i dobro doči. Pogledajte u sledećih nekoliko primera kako transformisati svoj enterijer.

Kako srebrnim tonovima stvoriti elegantan enterijer

Vanvremenska privlačnost srebrnih tonova
Bez obzira na starost svoje kuće, i bez obzira na to u kom periodu je ista građena, pokušajte da donekle doprinesete vašem enterijeru moderan izgled. U tome vam mogu pomoći srebrni tonovi. Srebrni tonovi će učiniti da vaš dom učinite primamljivim na dodir. Čak i viktorijanski stil doma možete preobratiti u stil modernog. Većina srebrnih tonova deluje neutralno, pa će učiniti da se vaš enterijer stapa sa njima. Dodajte predmete i ukrase od srebra u različitim tonovima i oblicima na police i ostala vidna mesta. Različita visina, tonovi, oblici u srebrnoj boji dodaće vizuelnu privlačnost posmatraču i privući će pažnju svakom ko je u vašem domu.

Vanvremenska privlačnost srebrnih tonova

Glamurozni nameštaj
Stolovi i stolice vas mogu iznenaditi izgledom ako ih ukrasite srebrnim tonovima. Prekrijte sitne detalje srebrnom bojom ili pak celu povrsinu nekog komada nameštaja. Boja hroma ili nerđajućeg čelika na nogama od stolova i stolica daće im gladak i plutajući izgled bez obzira na teski tapacirung. U slučaju da već posedujete komad nameštaja boje srebra ili pak pogrešan srebrni ton završi na vašem nameštaju, zastareli ili pogrešno obojeni nameštaj možete lako preobratiti u moderan bez ikakve panike. Pokušajte da uskladite kožu ili tekstil sa bojom koja je na nameštaju, ili ofarbajte još po koji detalj kako biste upotpunili prostoriju istom bojom. Nećete pogrešiti. U svakom slučaju upotpunićete vaš stil nameštaja.

Glamurozni nameštaj

Dodavanje srebrnih tonova na zidove
Pokušajte da dodate srebrne metalik tonove i boje kao pozadinu kako bi dodali dimenziju samoj prostoriji. Bez obzira da li koristite kao akcenat jedan zid ili koristite celi prostor, morate voditi računa o tome koju boju koristite. Ako koristite visoko reflektujuće boje u sobi sa dosta svetla, može doći do nesnosnog odsjaja. Naš savet je da u prostorijama sa manje svetla koristite navedene boje, dok ćete u svetlijim prostorijama koristiti manje reflektujuće boje ali samo kao pozadinu ili kako bi ste naglasili jedan od zidova i delimično povecali svetlost u sobi.

Dodavanje srebrnih tonova na zidove

Mešanje i povezivanje vaših omiljenih tonova
Lepotu srebrnim tonovima daje raznovrsnost mešanja i povezivanja različitih metala. Visoko polirani hrom ili nerđajući čelik mogu izgledati sjajno upareni sa mat niklom. U svakom kupatilu razmislite o koriščenju mat nikla za vodovodni inventar i tuš područje. Dodajte razne srebrno svetleće završetke npr: držači za peškire, pribor i ukrasi za kupatilo... Izaberite bilo koju sobu ili prostoriju u vašem domu gde ćete se igrati bojom srebra i metala i videćete kako kombinacija tih tonova pozitivno utiče na sve.

Bićete iznenađeni kako će crni tonovi ohladiti vaš enterijer dok vizuelno dodajete sofisticiranost. Trendovi pokazuju da srebrni tonovi u tkaninama, ćilimima i na samim podovim privlače veliko interesovanje. Eksperimentišite u svom domu i videćete koliko možete biti kreativni. Ako ste umorni od dosadnog enterijera, dodajte refleksiju podu, plafonu ili zidu. Srebrni tonovi su u glavnom povezani sa glamurom i daju prefinjen izgled. Izaberite svoj stil, transformišite vaš prostor srebrnim tonovima. Učinite čudo!

Social Bookmarks