Ukrasite svoj dom belom bojom

Napisano 18 novembar 2010. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Bela boja enterijera i dekora je dugo bila u vezi sa formalnošću i besprekornošću životnog prostora. Danas bela boja poprima novi izgled i namene (od enterijera, pa sve do tkanina), tonovi i nijanse bele boje su u današnjici predivne i namenjene gotovo svemu. Dodavanjem tamnih, ili čak jako svetlih veselih boja beloj boji, dobijamo definitivno novi izgled, a na osnovu našeg truda možemo dobiti jako moderan dekor životnog prostora koji neće proći nezapaženo. Daćemo vam nekoliko predloga kako se igrati belom bojom!

Ukrasite svoj dom belom bojom

1. Nijanse bele boje
Bela boja se u zavisnosti od ukusa može usklađivati po nijansama. Na vama je da odaberete da li želite čisto belu, toniranu ili prljavo belu boju. Dodavanjem određenih boja (toniranjem bele boje) pravimo svoj prostor manje zagušljivim. Varijacijom bele boje možemo odraditi i određene teksture ili aplikacije na zidovima, kako bi smo oživeli prostor, a ujedno isti napravili vizuelno interesantnijim.

2.Bele vodovodne instalacije
Hromirani čvorovi, starinska bronza, niklovani detalji, bele kade i tuševi stvoreni su za nepogrešivu kombinaciju sa belom bojom. Očistite i dajte sjaj (bronzom ili niklovanim presvlakama) svim vidljivim čvorovima u vašem domu, i on će uvek biti besprekoran, čist i jasan, tj. upečatljiv.

3.Bela boja u kuhinji
Prošli su dani kada se izgled kuhinje narušavao obilnošću masivnih delova i tamnim bojama. Danas su jako interesantne kuhinje svetlih nijansi uz nepogrešivu kombinaciju radnih ploča od belog mermera ili granita. Gledajte da vaša kuhinja poseduje dve boje koje su komplementarne i verujte da će biti besprekornog izgleda.

Bela boja u kuhinji

4.Veća soba sa belom bojom
Ako pokusavate da svojoj ne tako velikoj sobi date dubinu, i da ona sama izgleda veće koristite belu boju. Bela boja reflektuje svetlos, pa samim tim malim prostorijama daje prostranost. Koristite različite nijanse bele boje na zidovima, kako bi ste dali prostoriji vedrinu i odbacili sterilan izgled.

5.Osećaj čistoće i svetlosti u belom kupatilu
Da li ste primetili da većina hotela poseduje bela kupatila? Bela kupatila daju osećanje luksuza i čistoće. Kupatilo je jedina prostorija gde je sve realno, a vi ćete se opustiti i uživati u belom kupatilu.

6.Dodajte tamne boje za dramatičan osećaj u vešem prostoru
Ako želite sofisticiran i prefinjen osećaj za svoj prostor, dodajte čelik sivu, esspreso braon i različite nijanse crne boje. Visoki kontrast između bele i tamnih boja privući će svačiju pažnju. Koristite ove kombinacije u formalnim i zabavnim mestima vašeg doma.

Bele trpezariske solice

7.Korišćenje trajnih tkanina uz prisustvo dece
Nemojte misliti da ne možete uživati u belom enterijeru sa decom u okolini. Krenite od toga da se belom bojom perfektno radi u jaslicama i prostorijama za igranje dece uz kombinaciju pastelnih nijansi koje smiruju i desterilišu prostor. Koristite navlake za nameštaj od trajnih materijala ili teksas platna, sa dosta jastuka. Ovi materijali se jako dobro peru uzgred su i jako dugotrajni. Vaš novac neće biti uzalud bačen a ujedno ćete sacuvati svoj nameštaj.

8.Bele lajsne i detalji osvetljavaju svaku sobu
Bele gipsane kalupljene lajsne, rozete, stolice, šine i drvene obloge za zidove mogu ulepšati i promeniti vaš životni prostor. Bele lajsne na plafonu ili podu deluju jako prefinjeno i elegantno, tako da će vaš životni prostor privlačiti ne samo vašu pažnju već i pažnju vaših gostiju.

9.Dodajte malo boje
Koristite svetle boje ubacujući jastuke i tepihe, kako bi ste ulepšali životni prostor bele površine. Takođe možete ubaciti i beli set za sedenje koji će delovati jako moderno i zabavno. Svetlije boje će vas ciniti zadovoljnim i imaćete predivnu atmosferu u vašem domu.

Bela kožna garnitura

10.Vanvremenska bela boja
Bez obzira na trendove bela boja je bila i ostaće uvek prisutna. Bez obzira da li se radi o dekoru ili enterijeru klasična bela boja daće oštrinu, čistoću, i svetlost vašem životnom prostoru.

Bela boja kući može doneti svu potrebnu količinu svežine i svetlosti. U svakoj sobi možete koristiti belu u kombinaciji sa pastelnim bojama, ili pak sa jako tamnim bojama koje će vašem domu dati dodatnu sofisticiranost. Vaš stil i način života će vam pomoći da utvrdite kako i na koji način belom bojom da transformišete vaš dom.

Social Bookmarks