Kika

Činjenice

 • kika spada u vodeće kuće nameštaja u Evropi
 • kika grupa je u 100% privatnom vlasništvu familije Koch 
 • kika se širi u istočnoevropske zemlje 
 • kika nudi franšizu 
 • kika prati trendove

kika

32 kuće za uređenje doma u Austriji, 6 u Mađarskoj, 6 u Češkoj Republici, 2 u Slovačkoj, 2 u Hrvatskoj i jedna u Srbiji i Rumuniji. Nove filijale su u planu. Franšizom kika kao davaoc franšize otvara u Aprilu 2009 prvu kika kuću za uređenje doma u Moskvi. Nove filijala planirane u Rumuniji kao i u Izraelu.

Istorija uspeha

Rudolf Leiner Senior kupio je 1910. matičnu kuću Leiner na opštinskom trgu u St. Poltenu i time utemeljio uspeh. Godine 1973., dr. Herbert Koch, zet Rudolfa Leinera Juniora i današnji vodeći partner, otvorio je prvu kika kuću nameštaja. Koncept je bio nov, obećavajući uspeh pratio je trend samoposluživanja. Kupci su mogli svoj nameštaj sami preuzeti i sklopiti – za velike komade nameštaja mogao se unajmiti jeftin transporter – i tako se štedelo na troškovima transporta. Takav koncept Cash & Carry bio je revolucionaran i vrlo uspešan u Austriji. Od početne samoposlužne trgovine razvila se ubrzo kuća za uređenje doma s potpunom uslugom, sveobuhvatnom ponudom i rangom cena koja seže od povoljnijih cene do visokovrednog asortimana.

Stanovanje za sve

Asortiman u više od 60 kuća za uređenje doma nudi više od 50.000 artikala za sve potrebe i sve cenovne razrede. Od praktičnih potrepština do visokotehnoloških rešenja, naši kupci nalaze raznoliku i bogatu ponudu. Pod motom "sve iz jedne ruke" nudimo i potpunu uslugu – između ostalog dostavu, montažu, merenje, planiranje, preuzimanje starog nameštaja, instalacije vodovoda i struje i još mnogo više.

Faktor uspeha – zaposleni

Oko 8.200 motivisanih saradnika uvek se zalaže kako bi zadovoljili kupce. Prvorazredna obuka i dalje usavršavanje omogućavaju razne mogućnosti razvoja i napretka u karijeri. Uz nabavku, prodaju, reklamu i distribuciju, saradnici daju najboljim savetima lično prilagođenu ponudu. Najviša moguća kompetentna usluga učinila je kiku pouzdanim partnerom za sve kupce.

Sledi trendove

kika menadžeri globalno su prisutni na svim važnijim sajmovima, tamo nailaze na najnovije trendove za stanovanje i dizajn, kako bismo to mogli da ponudimo i svim našim kika prodajnim centrima.

kika u pravcu ekspanzije

kika ima još puno planova. Kroz ekonomski i politički razvoj u centralnoj i istočnoj Evropi i kroz širenje Evropske unije, kika grupa raste kontinuirano. kika je razvila integrisan koncept koji je prilagođen potrošačima u centralnoj i istočnoj Evropi: lepše stanovanje i lično uređivanje doma – rešenja za stanovanje i potrepštine za svaki ukus i svaki novčanik. Tako se mogu zadovoljiti razna tržišta, otvaraju se radna mesta i pridružuju se lokalni dobavljači. Kod izbora lokacije povlašćeno mesto imaju lokacije sa velikom frekvencijom kupaca. Izvođenje građevinskih radova obavlja se uz saradnju lokalnih preduzeća.

kika franšiza

Internacionalna prisutnost koncerna raste kontinuirano. Osnivanjem franšize 2006. godine uspešni kika koncept se primenjuje širom sveta. Dobro organizovani Logistički lanac pruža stalno snabdevanje iz celog sveta novim nameštajem i dekoracijama za uređenje doma. U Rusiji dolazi do ekspanzije, nakon filijala u Moskvi, Samari i Krasnodaru planira se otvaranje i četvrte ruske filijale u Rastov-u na Doni. Za 2011 su planirana otvaranja filijala u Rusiji (Woroneš i Moskva) kao i otvaranje prve kike u Izraelu u Netanju severno od Tel Aviv-a.

Distributivni centar St. Poelten

Na ukupno 100.000 m² skladišnog prostora i 30.000 mesta na policama, s najmodernijim lancima snabdevanja (Supply chain management), ostvaruju se svi snovi kupaca. Mesečno se u proseku isporuči 41.000 m³ robe.

Adresa

 • Ulica: Partizanske avijacije 2a
 • Grad: Beograd

Kontakt

 • Telefon:
 • +381 11 2259-211
 • Fax:
 • +381 11 2259-210
 • E-Mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Na mapi

Unesite vašu adresu u polje ispod mape i biće vam prikazan najkraći put do odredišta.