Kako ogledalima ukrasiti vaš dom

Napisano 29 oktobar 2010. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Ogledala su dekorativni predmeti kojima se ne pridaje mnogo pažnje. Ona se mogu koristiti kao završni materijal na zidovima, a kao i obloge za nameštaj. Iznad kamina i smeštena u okvire, ogledala mogu transormisati male prostorije u velike u trenutku.

Kako ogledalima ukrasiti vaš dom

Ogledala su veoma različita i tako mogu predstavljati neki dekorativni stil i takođe mogu biti korišćena u Feng Shui-u kao kanal energije. Vaš dom može imati koristi od korišćenja ogledala, slede nekoliko saveta kako ih koristiti.

Kako ogledalima ukrasiti vaš dom

Učinite prostoriju većom: U malim sobama i apartmanima, ogledala na jeftin način pružaju osećaj prostranosti. Postavite ogledalo na zid naspram prozora i vidite kako se pogled multiplicira deset puta kroz ostatak prostora. Upotrebite ogledalo u maloj kuhinji kao pozadinski zid i odmah ćete uživati u kuvanju i provodićete više vremena u kuhinji.

Postavite ogledalo iznad kamina: za većinu kuća kamin je već glavna tačka u prostoriji gde se on nalazi. Dodajte još veći naglasak na kamin postavljanjem lepo uramljenog ogledala iznad kamina. Ovo će učiniti sobu većom, i dodajte reflektujuću površinu da biste dekorisali okvir kamina. Od držača sveća za sezonski dekor, kamin prosto zahteva sjajno ogledalo da ga ukrasi.

Ako vaš dom ima dugačak hodnik, to je veoma zahvalno da smestite vinjeta ogledala, puzzle komadna ogledala ili grupu visećih ogledala na bočne zidove. Ovo će pomoći oku kada hodate niz hodnik i osvetliće dugačak tamni prostor.

Ulepšajte vaš ulaz: ogledala smeštena u foajeu ili ulaznom delu predstavljaju pozdravni gest za posetioce. Ona reflektuju svetlost i otvaraju tamni ulaz i pružaju prostor gostu da proveri sebe dok ulazi u vaš dom. U velikim foajeima, stavite mali stočić, cvetni aranžman, lampu i ogledalo na zid da biste uneli živost u ovaj prostor. Pokušajte da dobijete preslikanu sliku bifea ili stola iz susedne sobe da bi ulazak u drugu sobu protekao neprimetno.

Kako ogledalima ukrasiti vaš dom

Ogledala se koriste u Feng Shui-u a to uključuje:

Trpezarija: Ogledalo stavljeno pored vašeg trpezariskog stola veruje se da donosi sreću i bogatstvo.

Završetak hodnika: Nemojte postavljati ogledalo na kraj hodnika, to će stvoriti zastoj u protoku energije.

Kupatilo: Ogledalo predstavlja vodu u Feng Shuiu, koristite ga u vašem kupatilu da bi ste stvorili protok pozitivne energije.

Spavaća soba puna dugačkih ogledala može biti zabavna: Ogledala preko cele dužine mogu biti postavljena na zid ili ukoliko imate mogućnosti postavljena na komad nameštaja. U magazinima za uređenje enterijera, ogledala koja se prostiru od poda do plafona su lep način da se popuni prazan ugao spavaće sobe. Koristite više ogledala bez okvira na zidovima da biste postigli vizuelnu atraktivnost i svetlucajući efekat u vašoj sobi. Mogućnosti su bezbrojne i spavaće sobe će sebe same predstaviti u najlepšem svetlu.

Kako ogledalima ukrasiti vaš dom

Ogledala reflektuju svetlost u prostor da bi ukrasila i oživela prostor. Pokušajte da koristite ogledala različitih veličina, i u drugačijim bojama okvira da biste ovime dali nekoliko estetskih celina vašem domu. Prava lepota ogledala je ta da se mogu koristiti u svakoj prostoriji svake kuće, pokušajte da primenite neki od ovih saveta i vidite koja soba će najviše voleti ogledala.

Social Bookmarks