Kako zlatnom bojom prosvetliti dom

Napisano 27 januar 2011. Objavljeno u Ideje - Predlozi

Od svih metala na svetu, zlato predstavlja simbol bogatstva i glamura. Od kuća bogatih iz istorijskih vremena, do modernih vremena današnjice, zlato zadržava svoj prestiž i prevazilazi svako vreme. Lepota zlata je danas dostupna svima koji žele sjaj i sofisticiranost u svom enterijeru. Vaš dom možete načiniti zanosnijim i glamuroznijim kombinacijom različitih zlatnih tonova. Evo i nekoliko načina kako postići unutrašnji sjaj.

Kako zlatnom bojom prosvetliti dom

Metalna oplata može biti korisna
Zlato može biti predstavljeno kroz metalne ploče u vašem domu. Koristite vertikalne metalne ploče kako bi ste naglasili zidove, i kako bi ste dodali refleksiju i sjaj u prostoru. U zavisnosti od osvetljenosti prostorije, odredite količinu zlatne reflektujuće boje, kako vam nebi previše pravila odsjaj. U većim prostorijama se preporučuje mat ili satenska boja zlata, jer ne daje jaku refleksiju. Pažljivo sa bojom, kako svoj dom ne bi ste načinili kičastim.

Kako zlatnom bojom prosvetliti dom

Akcenti od zlata privlače pažnju
Zlatna boja se koristi na pločicama, na raznim priborima, okovima... što vam daje širok dijapazon mogućnosti da oživite vaše prostorije. Ne pogrešiva kombinacija mešanja zlatnih nijansi je zlato-bakar ili zlato-bronza. Zlatna boja se takođe uklapa i sa neutralnim tonovima, kao što je kombinacija crno-bela, pa dobro dođe razbiti sterilni izgled prostorije nekim sitnim zlatnim detaljima, koji će mamiti poglede vaših gostiju. Ne vezujte se za jedan ton zlatne boje. Kombinujte nekoliko tonova zlata. To će vam pomoći da se igrate bojom, ali ne preterujte kako od kuće ne bi ste napravili cirkus.

Kako zlatnom bojom prosvetliti dom

Starinsko zlato
Ako želite da imate zlatan dekor ili tonove u svom domu, razmislite prvenstveno o nekim sitnijim komadima, kao npr. ogledala, ili neki omanji antički stočić ili komad nameštaja, koji bi ste obojili u starinsko zlatnu boju. Umesto visokog sjaja vašem nameštaju dajte sjaj starinskog zlata, kako bi ste mu dali prvoklasan izgled meke i pastelne nijanse. Nameštaj, stolove, pribor i ukrasi obojeni u starinsko zlatnu boju, kod nas se mogu naći u prodavnicama antikviteta, ali se isti prodaju i putem interneta. Pronađite kutak u svom domu, dajte mu otmenost i sjaj, bićete zadivljeni!!!

Unesite svetlost
Svetlost može da poboljša enterijer vašeg doma, za to je prava preporuka korišćenje zlatne i metalik zlatne boje, kako bi ste uveli svetlost u vaš dom. Bilo da koristite prirodnu ili veštačku svetlost, zlatne nijanse će se lepo uklopiti. One će obezbediti dovoljan reflektujući efekat, i tako će te ujedno uštedeti i na energiji. Noću vam sem lampi ništa neće biti potrebno, jer će zlatne površine zidova ili delova nameštaja dovoljno reflektovati svetlost. Krenite sa upotrebom ultra sjajnih površina, a vaš enterijer neće trpeti, nego će izgledati predivno.

Kako zlatnom bojom prosvetliti dom

Korišćenjem zlatne boje u vašem domu, možete dobiti karakter i stil koji ne očekujete. Ali oprezno sa zlatnom bojom, jer možete prezasititi vaš dom. Pogledajte još neke kombinacije na internet stranama, ili još bolje stupite u kontakt sa nekim od arhitekata koji bi vam dali pravi predlog za vaš dom.

Social Bookmarks